Du er gjest nr:

søndag 24. februar 2013

Oppskrift:Cake pops

Her om dagen laget jeg, Marte og Tina Cake pops fra en sånn 1-2-3-pakke.
Idag hadde jeg lyst til å prøve å lage det fra bunn.
Jeg fant en oppskrift jeg ville bruke, så da var det vare å sette igang. Tenkte å dele bilder og oppskrift med dere :-)

Disse "kakene" er laget av ferdigstekt kake blandet med frosting, og har en deigaktig konsistens. Opprinnelig ble disse kakene laget av restekake for å unngå å kaste den. De kan pyntes på mange måter, men jeg har valgt sjokolade og kakestrø

Denne oppskriften ga 22 cake pops.

Dette trenger du til kaken:
275 g sukker
225 g hvetemel
2-3 ss kakao
1/2 ss bakepulver
1/2-1 ss vaniljesukker
187g margarin 
1,25 dl melk
2-3 egg


Fremgansmåte:

Smelt margarinen og la den avkjøle litt. Bland så i melk og egg. Bland alle de tørre ingrediensene og sikt dem oppi det våte. Rør deigen jevn og glatt med mikser. Hell det så over i en liten langpanne (dette er en halv langpanneoppskrift). Stekes i ca 30 min på 180°C.
Blande, blande

Deigen er klar til å stekes
Dette trenger du til frostingen:
25 g margarin
17 g sjokolade
60 g melis
Om ønskelig, en dæsj vanilje ekstrakt

Framgangsmåte:
Smelt margarinen. Ta kjelen av og brekk i sjokoladen og rør om. Ha så i melisen og rør glasuren jevn.

Dettte trenger du til cakepopsene:
Lollipop sticks
Strøssel

Pinner og strøssel

Fremgangsmåte:
Smuldre opp den avkjølte kaken så den blir til fine smuler. 
Ha oppi frostingen. Ikke ta alt på en gang. 
Kaka og frostingen er ferdigblandet
Resultatet skal bli en deig som nokså akkurat holder sammen når du ruller den til en ball. For lite frosting vil gjøre at den smuldrer opp, for mye vil gjøre den bløt. 
Når du har rullet til ballene setter du den i frysen i 15-30 min. 

Ferdigrullet
Mot slutten av frysetiden smelter du sjokoladen i vannbad.
Jeg brukte to plater med Eldorado kokesjokolade, men det var akkurat for lite. 
Nå er det tid for pynting :-) 
Dypp tuppen på lollipop sticksen nedi sjokoladen og inn i Cake Popsen, ikke mer enn halvveis. 

Klare til å pyntes
Dypp så hele herligheten ned i sjokoladen så det dekker hele Popsen. 
Ta den opp og la den dryppes av litt før du tar strø på den. 
Ikke vent til sjokoladen stivner, da er det for sent. 
Etter du har pyntet den kan du sette den oppi en liten muffinsform, eller stikke pinnene nedi en isoporbit så sjokoladen får stivne helt.
Jeg hadde ingen av delene, så brukte derfor glass, noe som også fungerte bra.
Oppbevares i kjøleskapet.

VOILA!!


HVA SYNES DERE?

3 kommentarer:

  1. ååh, disse så himmelsk gode ut! :-D Tror jeg selv må lage slike en dag! :-D

    SvarSlett
  2. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.


    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett