Du er gjest nr:

tirsdag 17. april 2012

Lag ansiktsmasker selv





Det beste i livet er gratis, sier de. Likevel er mange av oss villige til å punge ut store summer for den riktige hudpleien så lenge den lover (og leverer) gode resultater.

Men du trenger faktisk ikke ansiktsmasker med dyre (og la oss være ærlige, kjempeekle) ingredienser som morkake eller slangegift for å gi huden litt sårt trengt pleie.
Uansett hudtype, finnes det ansiktsmasker du kan lage av ting du allerede har hjemme – eller som i det minste er lett tilgjengelige og ikke koster skjorta.

For alle hudtyper




Havregryn- og yoghurtmaske
Denne er superenkel og rask å lage og renser og frisker opp huden din. 
  • 1 ss havregryn, finmalt (eller grovmalt for en mer eksfolierende effekt)
  • 1 ss økologisk yoghurt naturell (dropp fruktbitene her)
  • noen dråper honning

Bland havregryn og yoghurt i en liten bolle. Varm opp noen dråper honning ved å helle dem i en skje du har holdt under varmt vann i ca. et minutt. Bland honningen med resten av ingrediensene. 

Smør blandingen på ansiktet og halsen og la den virke i ti minutter før du vasker av med varmt vann. Tørk ansiktet med en varm, fuktet klut og avslutt med en god fuktighetskrem. 

Tips: Denne masken er så mild at den også passer fint for deg med sensitiv hud. 

Brun sukkerskrubb

Brunt sukker er perfekt for eksfoliering for alle hudtyper, så bruk denne oppskriften til en skånsom, men effektiv skrubb. 
  • 1 ss brunt sukker
  • ca. 1 tbs olivenolje, kokosolje eller mandelolje

Putt brunt sukker i håndflaten og miks inn oljen til du får en passe tykk pasta. Massér over huden i små sirkelbevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll av med varmt vann og press en varm, fuktet klut mot ansiktet. Avslutt med massevis av fuktighetskrem.

Tips: Bruk en blanding av brunt sukker og honning til å eksfoliere leppene. Perfekt for å holde dem myke og kyssbare nå som lufta blir tørrere og kalder.

For tørr hud




Avokado- og honningmaske

Både avokado og honning har fuktgivende egenskaper, så denne masken er spesielt god for deg med tørr hud – også for deg med mer moden hud med rynker og fine linjer. 

  • 1/2 avokado
  • 4 ss honning
Mos avokadoen godt og rør inn honningen. Påfør masken på huden og la den virke i 10 minutter. Tørk av med en våt, kjølig klut.

For matt hud uten glød




Sukkerskrubb
Sukker er å foretrekke framfor salt i en skrubb, fordi det er mer skånsomt mot huden. En god eksfoliering fjerner døde hudceller fra hudoverflaten, gir huden glød og åpner tiltettede porer. 
  • 2 ss sukker
  • 3 ss varmt vann (eller du kan bruke olje hvis du har veldig tørr hud)

Rør sukkeret inn i det varme vannet til det smelter fullstendig. Påfør ansiktet og massér i små sirkler over hele ansiktet og på halsen. Skyll av med varmt vann eller bruk en varm, fuktet klut for å fjerne sukkervannet.

For fet hud




Bananmaske

Denne masken lindrer huden og er perfekt hvis du har overmodne bananer liggende. 
  • 1 banan, gjerne godt moden
  • 1 ss honning
  • 1 sitron eller appelsin
Tips: Du kan fryse modne eller overmodne bananer og tine dem før du bruker dem i en ansiktsmaske (eller lager banan- og valnøttmuffins, hvis du foretrekker det).

Mos bananen og bland med honningen. Tilsett noen dråper appelsin- eller sitronjuice og rør godt.

Påfør masken på ansiktet og la den virke i cirka 15 minutter før du vasker av med en våt klut, varm eller kald, avhengig av hva du foretrekker.



FLERE SELVLAGDE ANSIKTSMASKER

En meget god selvlaget fuktighetsmaske som samtidig renser er: En håndfull med havregryn som blandes med yoghurt naturell. La den virke i 10 minutter. Det er lurt å bruke en stavmixer for å få kornene knust. Passer også for sensitiv hud.

Smør olivenolje i ansiktet fem minutter før du går i dusjen. Det er en utmerket fuktighetsmaske. Hvis du varmer oljen litt, slik at den ikke blir varmere enn 38 grader trekker den bedre inn i huden. Du kan selvfølgelig bruke olivenolje på kroppen også.

Moste jordbær skal også være god ansiktsmaske. Syren i bærene renser huden og du får fin glød.

Honning har en rensefunksjon for huden, så også denne er en fin ansiktsmaske. I tillegg er den fuktgivende og oppleves oppstrammende.

Avokado er perfekt både som ansiktsmaske og å gni mot for eksempel tørre albuer.

NB! Med selvlagede ansiktsmasker kreves det litt tålmodighet. Det er flere forberedelser og virketiden er litt lengre enn for ferdigproduserte masker. 

Tipsene er hentet HERFRA

-- Har du noen tips på gode ansiktsmasker? --

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar