Du er gjest nr:

fredag 13. april 2012

Vasker du håret feil?

Jeg satt og tittet litt på nettet og fant noen geniale tips for hvordan man kan vaske håret mer riktig.

Sikker på at du vasker håret på ritig måte? Kanskje du ikke har tenkt over det, engang?

Å vaske håret går på rutine for veldig mange av oss. Ikke så merkelig, da vi gjør det flere ganger i uka, kanskje også daglig. Det går omtrent like automatisk som å pusse tenner.

vasker du håret feil
(Foto:All Over Press)
Det er imidlertid mange av oss som gjør feil når vi vasker håret. Det er dumt, for det går ut over hår og hodebunn. Vi ønsker oss jo helst glansfullt og sunt hår á la hertuginne Catherine (aka Kate Middelton)?

Her er de vanligste bommertene vi gjør:

Håret vaskes for ofte


Vasker du håret hver dag? Det bør du helst unngå. Jo oftere du vasker håret, jo fortere blir det fett. Grunnen er at når hårbunnen blir strippet for olje under sjamponeringen, reagerer den med å produsere mer. Hvis du må vaske håret hver dag, så prøv å innimellom hoppe over sjampoen og bare skylle og balsamere håret.

Sjampoen er for sterk


Jo oftere du vasker håret, jo mildere bør sjampoen være. Det er viktig at du bruker en sjampo som passer din hårtype, og at du velger en som er mild mot hodebunnen. Spør frisøren din om råd.

Du bruker for mye sjampo


Det er fort gjort å bruke for mye sjampo når du vasker håret. Hvis du ikke har veldig langt hår, trenger du ikke mer enn en dæsj på størrelse med en femkroning. Vasker du håret to ganger (noe som anbefales om du har langt hår), tar du bare bittelitt i første runde, og så en skikkelig sjamponering i runde to.

Du dusjer i for varmt vann


Synes du håret ditt er matt? Eller at hodebunnen fort blir fet? Prøv å senke temperaturen på dusjvannet. Lunkent vann er best for ikke å trigge oljeproduksjon, og du får dessuten blankere hår. Avslutt gjerne med kaldt vann i hodebunnen, for da lukkes porene, og håret blir blankt og fint.

Balsamen inneholder silikon


Balsamens oppgave er å lukke hårskjellene og beskytte hårstråene, og gjør håret lettere å gre ut. De billige vaiantene har silikon i seg, et stoff som legger seg som en hinne rundt hårstået og egentlig ikke tilfører noe næring. Håret blir veldig glatt av det, og vanskelig å frisere etterpå. Bytt til en variant uten silikon, og finn en som er beregnet på din hårtype.

Du bruker balsamen feil


Visste du at balsam bare skal brukes på tuppene? Hvis du har krøller kan du ha den i lenger inn, men unngå å bruke balsam helt inn i hodebunnen. Da blir håret flatt, og ser fortere fett ut.

Du har i hårkur ETTER balsam


Å bruke hårkur en til to ganger i uka er smart, særlig om du føner det mye, og bruker stylingprodukter ofte. Husk bare at hårkuren skal i FØR balsamen. Som nevnt lukker balsamen skjellaget til hårstråene, så det er bortkastet å kure et balsamert hår. Hårkuren skal i etter sjamponering, så skyller du den ut og deretter bruker du balsam.

Du skyller for dårlig


Hvor nøye er du med å skylle ut alle såpe- og balsamrester? Antagelig bør du skylle dobbelt så lenge som du gjør, og særlig i bakhodet. Skyller du for dårlig vil såperester sitte igjen bak der, og du kan oppleve at hodebunnen klør og blir irritert.

Tipsene er hentet HERFRA

- Fikk du noen tips? -

2 kommentarer:

  1. Flotte tips!

    Vasker håret mitt hver 2 dag. Bruker shampoo beregnet til hodebunn som flasser og tar ikke balsam i hode/hodebunnen, kun det som henger nedover. Eller har jeg ikke så mye problemer med fett hår eller lignende.

    SvarSlett